Jaarboeken

Onze jaarboeken bevatten, naast de prachtige jachtervaringen van onze leden, een schat aan informatie over de valkerij in het verleden en het heden. De jaarboeken zijn daarmee niet alleen zeer educatief maar ook buitengewoon lezenswaardig.

Lees verder

Jubileumboek

In 2013 vierde het Nederlands Valkeniersverbond “Adriaan Mollen” haar 75-jarig bestaan en gaf ter gelegenheid daarvan een jubilieumboek uit. Deze prachtige (hardcover) uitgave is een uniek boekwerk en hoort absoluut in de boekenkast van iedere valkenier thuis. U kunt een of meerdere exemplaren bestellen via het formulier op de contactpagina of een mail naar info@adriaanmollen.com.

Lees verder

Lesbrief

Een lesbrief over de valkerij bedoeld voor leerlingen van de basisschool waarin de verschillen tussen een roofvogelshow en de valkerij worden uitgelegd. Ook wordt verteld welke jachtvogels mogen worden gebruikt, hoe er met jachtvogels wordt gejaagd, de geschiedenis van de valkerij, hoe de valkerij in Nederland wordt beoefend en hoe jachtvogels worden getraind.

Lees verder

NOVO Folder

Deze folder, die is uitgegeven door het NOVO biedt een overzicht van de belangrijkste punten van de valkerij en is goed te gebruiken als informatievoorziening als men tijdens de jacht passanten met vragen die men ontmoet of tijdens een voordracht.

Lees verder